Shinrin-yoku wordt het ook wel genoemd: badderen tussen de planten. Het fenomeen bestaat al een aantal jaren in Japan, maar lijkt nu ook in Nederland te zijn neergestreken. Maak kennis met de Plant Bathing studio in Amsterdam!

De helende kracht van planten

We zoeken in deze drukke tijd allemaal naar een manier om te ontspannen. Of dat nu een lesje yoga is, of wandelen in de natuur: het maakt niet uit.

Voor mij hebben planten al langer een helende werking. In ieder geval maakt het mij rustig om met planten bezig te zijn. Ik vind het oprecht leuk om planten te verpotten, water te geven en zelfs tegen ze te praten (ja, verklaar me maar voor gek).

Er zijn genoeg onderzoeken die bewijzen dat planten goed zijn voor je gezondheid. Vooral op kantoor zou het je gemoedstoestand en concentratie bevorderen. Met name als ze luchtzuiverend van aard zijn.

De natuur doet wonderen. Het geritsel van bladeren, de geuren van de bomen en de frisse wind die door je haren waait. Het werkt bevrijdend en zorgt ervoor dat je zintuigen hun werk nóg beter kunnen doen. Daarnaast ben je natuurlijk even verlost van technologische afleiding. Een plek opzoeken in de drukke stad, waar je even een ontspannend momentje hebt tussen de planten, is dus zo gek nog niet.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder het filmpje.

Plant Bathing in Amsterdam (van 15 tot 20 oktober 2018)

Bron: RTL Nieuws

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.