Persoonlijk contact in crisistijd? Dat is een stuk lastiger. Door de maatregelen zie je elkaar minder. Dat geldt ook voor mensen die ernstig ziek zijn. Juist dan heb je nóg meer behoefte aan persoonlijk contact. Gelukkig is daar de Quarantainer!

Persoonlijk contact in crisistijd

Het is al erg genoeg dat je in deze tijd minder contact hebt met familie en vrienden. Maar nóg erger is het als je in coronatijd ongeneeslijk ziek bent. Persoonlijk afscheid nemen lukt vaak niet, of maar met een select groepje. Daarom ontstond het idee van de ‘Quarantainer’ bij Paco Voorhans. Hij is terminaal ziek en wil mensen in deze crisis dichter bij elkaar brengen.

De Quarantainer

Mobiele ontmoetingsplek

Met het concept van de ‘Quarantainer’ wordt dit een stuk makkelijker. Kort gezegd is dat een mobiele container met glazen wanden en microfoons. Je hebt dus geen fysiek contact, maar kunt elkaar toch zien en spreken. De Quarantainer is overal makkelijk op te zetten, te reinigen en weer af te bouwen, waardoor het een flexibele ontmoetingsplek is.

Dit geeft – zoals de bedenker zelf zegt – de mogelijkheid tot verbinding in crisistijd. Zo kunnen terminaal zieke mensen toch afscheid nemen van hun dierbaren.

Inmiddels is het concept al gerealiseerd met twee Quarantainers. Hopelijk volgen er meer.

Bron: Quarantainer

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.