burger king unhappy meal

Als klein kind vond ik de Happy Meal één groot feest. Het was altijd een verrassing welk speeltje erin zat. Ik werd er toen letterlijk Happy van. Anno 2019 is er meer aandacht voor gezonde alternatieven en mentaal welzijn. Is de term ‘Happy Meal’ dan niet achterhaald? Moeten kinderen nog wel blij zijn met een box fastfood?

‘It’s OK not to be OK’

De reden dat de Happy Meal onder vuur ligt, is niet (alleen) omdat het om fastfood gaat. We leven in een maatschappij waarin kinderen opgroeien met het idee dat ze altijd gelukkig en succesvol moeten zijn. Op Instagram lijkt iedereen bijvoorbeeld een fantastisch leven te hebben. Maar waarom ligt de focus eigenlijk altijd op geluk en prestaties?

Unhappy meal

Burger King heeft een opmerkelijk concept bedacht om meer aandacht te vragen voor mentale gezondheid: de Unhappy Meal. Omdat de mentale gezondheidstrend steeds populairder wordt, zie je dat steeds meer mensen realistisch worden. Het wordt normaler om te laten zien dat je niet altijd gelukkig kunt zijn. Dat je ook maar een ‘mens’ bent, met de bijbehorende ups en downs.

Ik vind het een goede ontwikkeling dat kinderen dit ook meekrijgen. Het is normaal en gezond om allerlei soorten emoties te laten zien.

Bron: Mashable

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.